Icoon CoachingIeder kind is uniek en bewandelt zijn eigen pad door het leven. Op dit pad beleeft je kind allerlei avonturen. Sommige zijn leuk en gewenst, andere lijken spannend en eng, weer andere zijn heel groot en gevaarlijk. Soms lopen jij of je kind vast tijdens zo’n avontuur. Op dat punt kan ik helpen. 

Ik leer kinderen zichzelf en de problemen toe te laten als deel van zichzelf. Zodat ze vrede kunnen vinden en de controle over hun leventje terug kunnen pakken.

Kinderen die de controle terugnemen en zich niet laten leven door hun probleem, kiezen voor zichzelf en vergroten hun zelfvertrouwen. Als je voor jezelf kiest, volg je je hart. Als je je hart volgt, ontstaat er ruimte. En vanuit ruimte ontstaan de mooiste dingen. Je krijgt gelukkige en bijzondere kinderen.

people-316500_1280Kinderen

Kinderen in de basisschoolleeftijd hebben het vaak moeilijk. Ze leren vrienden te maken, ze moeten presteren, en ze groeien van afhankelijk mensje naar een steeds meer onafhankelijk individu. Juist op deze leeftijd heeft een kind iemand nodig die hem ondersteunt.

Een kindercoach kan in zo’n geval een uitkomst zijn. Ik hoor van kinderen dat ze zich hier fijn voelen. Ze moeten hier niets, maar leren een hoop, juist omdat ze niets moeten. Kinderen hebben een plek nodig waar niet teveel van ze wordt gevraagd, een plek waar ze zich kunnen ontwikkelen, een plek waar ze kind kunnen zijn. Kinderen voelen zich bij een kindercoach bijzonder en ze krijgen de aandacht die in de huidige (prestatie)maatschappij schaars is. Een kindercoach is geen vervanging van de ouders, maar iemand die je datgene aan het kind geeft, wat je kind nodig heeft van een buitenstaander.

Denk je dat jouw kind baat heeft bij een sessie, neem dan contact met mij op.

smile-428895_1280

Jeugd

Pubers voelen zoveel meer dan we vaak denken. Hoe onverschillig ze ook lijken, ze zijn zich enorm bewust van de problemen in huis, op school of in de wereld. Veel van de jongeren trekken zich die problemen ook enorm aan, waardoor ze zich angstig, verdrietig of alleen voelen. Ze kunnen gaan over- of onderpresteren, zich afzonderen, of uitvallen op school.

Op deze leeftijd is het moeilijk om hulp te vragen. Samen met gierende hormonen, en het proces van volwassen worden, heeft deze groep hulp nodig bij belangrijke vraagstukken en keuzes. Als ouder raak je juist op deze leeftijd vaak verwijderd van je kind en kun je hierdoor minder makkelijk helpen.

Heeft jouw kind behoefte aan één of meer gesprekken? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Ouders

Als je kind zich niet goed voelt, raakt dat je als ouder enorm. Veel ouders gaan ook over zichzelf twijfelen. Er worden vaak goedbedoelde adviezen gegeven vanuit de omgeving, waardoor deze twijfels alleen maar groter worden. Uiteindelijk weet je als ouder niet meer waar je goed aan doet.

Als ik je vertel dat je als ouder een voorbeeld bent, dat je kind naar je opkijkt (al twijfel je hier af en toe flink aan), en dat je kind niet leert van wat je zegt, maar van wat je doet, dan begrijp je hoe belangrijk het is dat je als ouder naar je eigen gevoel gaat luisteren. Als je zelf luistert naar iedereen behalve jezelf, wat geef je dan mee aan je kind?

Jouw kind heeft er alle baat bij dat jij je goed voelt. Ik kan je hierbij helpen door te kijken naar jou als ouder binnen je gezin, binnen de opvoeding, en binnen jouw leven.

Herken je dat:

 • je kind te afhankelijk is
 • je kind zich van je af zet
 • je in een viscueuze cirkel zit
 • de sfeer thuis niet fijn is
 • je kind zich verantwoordelijk voelt voor jou
 • je kind bepaalde emoties of gedrag bij je oproept waar je iets mee wilt

Neem dan gerust contact met mij op, en we kijken in een vrijblijvend gesprek de mogelijkheden. Ik kijk graag met je mee.

 Gezin

Als kindercoach ben ik betrokken bij het hele gezin. Ik werk vooral individueel met het kind, maar soms is het belangrijk om bijvoorbeeld te onderzoeken waar bepaald gedrag vandaan komt en is het hele gezin van belang. Mijn doel is dan ook om met het hele gezin te werken aan verbetering. Om dit te bereiken zal er regelmatig contact zijn. Hierbij zal ik ook, waar nodig, de ouders ondersteunen door ze handvatten aan te bieden over de situatie van het kind.

Ik kijk naar de toekomst en ben heel oplossingsgericht. Samen met het kind ga ik op zoek naar zijn/haar kwaliteiten, zodat we deze bewust kunnen gebruiken en inzetten. Als kindercoach bied ik geen kant-en-klare oplossingen, die zijn er meestal ook niet. Daarentegen begeleid ik naar oplossingen vanuit de mogelijkheden die het kind en de ouders in zich hebben.

Het traject

Ik bied kortlopende trajecten aan met een duidelijk begin- en eindpunt. Alvorens een traject start worden er gezamenlijk doelen bepaald. Trajecten bestaan uit maatwerk, waardoor elk traject uniek is. Tijdens het traject bepaal ik samen met het kind en zijn of haar omgeving op welke wijze we zijn of haar talenten en eigen kwaliteiten gaan ontdekken. Hierbij maak ik gebruik van coachingsspellen, creatieve activiteiten en werken in/met de natuur (spelen, wandelen, werken met dieren).

Waarbij kan ik helpen?

Ik kan helpen bij de volgende signalen:

 • niet om kunnen gaan met vervelende situaties of problemen
 • (hoog)gevoeligheid
 • zich ‘anders’ voelen
 • over/onderpresteren
 • introvert zijn
 • fysieke klachten als hoofdpijn, vermoeidheid of buikpijn
 • stress
 • zichzelf wegcijferen
 • gebrek aan zelfvertrouwen
 • niet alleen gelaten willen worden
 • veel huilen
 • snel overprikkeld zijn
 • perfectionisme

De lijst is niet compleet, wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen, neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.