Soms komt je kind bij verschillende hulpverleners tegelijk. Het is dan vervelend als deze hulpverleners allemaal een ander advies geven. Het kan ook zo zijn dat de hulpverleners langs elkaar heen werken, en dat is zonde!

Gemeenten en instellingen werken hierom samen om deze hulp zo goed mogelijk af te stemmen. Hiervoor bestaat het regionale systeem JeugdMATCH, wat onderdeel is het van de verwijsindex. Bee Special is aangesloten op dit systeem.

JeugdMATCH werkt als volgt. Als ik in overleg met jullie als ouders, en/of met jullie kind besluit om het systeem van JeugdMATCH te gebruiken, dan plaats ik enkel mijn contactgegevens bij de naam van jullie kind. Als een andere hulpverlener dit ook doet, dan ontstaat er een ‘match’. Ik krijg dan de contactgegevens van de andere hulpverlener(s), en met toestemming van jullie als ouders kan ik dan contact met deze hulpverlener(s) opnemen. Samen met de hulpverlener(s) en jullie kunnen we overleggen wat de beste weg is die we kunnen bieden voor jullie kind. Daar wordt toch iedereen beter van?!

Als je meer wilt weten over JeugdMATCH mag je altijd om meer informatie vragen. Hieronder staan ook nog twee folders met meer informatie.

Folder voor jongeren

Folder voor ouders